Toepassing mogelijkheden warmtepomp

Aan de hand van enkele eenvoudige criteria kunt u zelf nagaan of een warmtepomp voor u de juiste oplossing is. Naast woningisolatie en opstellingsplaats, is de keuze van het verwarmingssysteem van groot belang. Vloerverwarming stelt immers heel andere warmtevereisten dan radiatoren. Voor een nieuwbouwwoning zijn er meer opties mogelijk dan voor de renovatie van een bestaande woning.

Zowel voor nieuwe woningen

De toegevoegde waarde van warmtepompen komt goed tot zijn recht in nieuwbouwprojecten. Gezien de hoge isolatie-eisen voor nieuwe woningen is weinig warmte nodig. De thermische energie dient vooral om water te verwarmen. Op dat vlak leveren onze warmtepompen buitengewoon sterke prestaties - vooral in combinatie met onze efficiënte boilers. Warmtepompen werken op lage temperatuur, daardoor zijn ze ideaal voor vloerverwarmingssystemen en lage temperatuurradiatoren. Hiermee kan rekening worden gehouden tijdens de planningsfase van een nieuwbouwproject. 

Zowel voor nieuwe woningen

Als voor aangepaste oudere woningen

Warmtepompen zijn ook een aantrekkelijk alternatief bij de renovatie van gebouwen of een na geïsoleerde woning. Hoe beter een woning geïsoleerd is, hoe zuiniger een warmtepomp zal draaien wat resulteert in een hoger sCOP (seasonal Coefficient Of Performance).
Het is niet altijd mogelijk om vloerverwarming te installeren in het kader van een renovatieproject. Vele van onze warmtepompen werken ook efficiënt bij aanvoertemperaturen van 50°C en kunnen zelfs temperaturen tot 75°C* bereiken. Zo kunt u ze gebruiken in combinatie met andere verwarmingsoplossingen. 

* 75°C is de technische mogelijkheid van de warmtepomp, maar niet raadzaam. Aanvoertemperaturen hoger dan 65°C kunnen de warmteafgifte en efficiëntie van de warmtepomp sterk verminderen. Het is raadzaam om het systeem te laten ontwerpen met een aanvoertemperatuur tot max 65°C.

Als voor aangepaste oudere woningen